Nieuwe brug A59 over Drongelens Kanaal

467

De brug en het viaduct op de A59 over het Drongelens Kanaal worden vernieuwd. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft vandaag de startbeslissing naar de Tweede Kamer gestuurd.

Minister Schultz verlengt laad- en losbesluit binnenvaart met 2 jaarTegelijk met de vervanging van de brug worden de in- en uitvoegstroken bij het viaduct verlengd, waardoor de snelheid op het traject omhoog kan naar 100 km/u. Minister Schultz trekt 23 miljoen euro uit voor de bouw, de provincie Noord-Brabant heeft 3 miljoen euro toegezegd. Naar verwachting kan in 2015 met de bouw worden begonnen.

Minister Schultz van Haegen: ‘De A59 is een belangrijke verbinding voor het zuiden van het land. De vernieuwing van de brug over het Drongelens Kanaal zorgt ook in de toekomst voor een goede doorstroom tussen Waalwijk en Den Bosch. Daarnaast is het goed dat de snelheid verantwoord en veilig omhoog kan door de verlenging van de in- en uitvoegstroken.’

Het huidige viaduct en de brug over het kanaal zijn over enkele jaren aan het einde van hun levensduur. De minister investeert daarom ruim 23 miljoen euro in dit deel van de A59, zodat de doorstroom van verkeer gewaarborgd blijft. Om ervoor te zorgen dat het verkeer ook tijdens de werkzaamheden zo min mogelijk last ondervindt, komt er een tijdelijke brug over het Drongelens Kanaal.

Nu de minister het besluit heeft genomen om dit deel van de A59 aan te pakken, kan een ontwerptracébesluit worden vastgesteld door Rijkswaterstaat. Dit ligt vervolgens ter inzage zodat iedereen daarop kan reageren. Daarna volgt het definitieve tracébesluit en kan met de vervanging van de brug en de bouw van het weefvak worden begonnen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter