Nieuwe acties op sluizen in Duitsland

574

De Duitse vakbond Ver.di heeft voor volgende week weer stakingen aangekondigd op de Duitse kanalen en de Main. Vanaf 23 juli tot vrijdag 26 juli 6 uur zijn alle kanalen in Nordrhein-Westfalen gestremd. Het gaat om het Dortmund-Ems-Kanaal, Weser-Datteln-Kanals, Rhein-Herne-Kanaal en het Datteln-Hamm-Kanaal.

Meer sluizen in Duitsland vanwege stakingen niet bediendDe vakbond dreigt volgens Koninklijke Schuttevaer met een massale aanscherping van de stakingsactie. We citeren Ver.di NRW persbericht: ‘Stakingen bij NRW-sluizen gaan door, ongeacht de schippers en havens. Verdi wil juridisch bindende overeenkomst.’
De stakingen zijn nu vroeger aangekondigd, zodat er in planningen rekening mee kan worden gehouden, aldus de vakbond.

Voor de eerste keer zou volgende week en een staking kunnen zijn tussen Varloh en Herbrum / haven Papenburg. Er zijn aangekondigde stremmingen tussen 23 juli t/m 25 juli. Er zijn verdere stakingsacties te verwachten in Bremen en Nedersaksen. De afgelopen week reeds getroffen sluizen en bruggen in Nedersaksen en Bremen gaan weer in staking. Het heeft betrekking op de Weser, het Mittellandkanaal, de Eems en het Kustenkanaal.

Main, Main-Donaukanaal en de Donau
Op de sluizen op de Main, Main-Donaukanaal en de Donau wordt (wisselend) gestaakt. Daarbij kan het voorkomen dat op sommige sluizen wel gestaakt wordt en op andere niet, of dat op het ene moment wel gestaakt wordt en een paar uur later weer niet. (Bron: Koninklijke Schuttevaer)

Donderdag 8 juli zijn de volgende sluizen gestremd:

  • Bad Abbach van 14:00 tot 22:00 uur
  • Regensburg van 14:00 tot 22:00 uur
  • Geisling van 06:00 tot 14:00 uur
  • Straubing van 06:00 tot 14:00 uur
  • Kachlet van 14:00 tot 22:00 uur

twitter