Nieuw record voor Euromax Terminal

814

De Euromax Terminal in Rotterdam heeft dit weekeinde een nieuw record behaald. Bij de overslag van de Cosco Pride werden 221 handelingen per uur behaald. Het vorige record stond op 196 handelingen bij de CSCL Mercury in augustus.

Nieuw overslagrecord voor Euromax TerminalPresident-directeur Jan Westerhoud van ECT is tevreden met het resultaat, maar vindt het nog niet voldoende. ‘De volgende stap is verdere verhoging van de productiviteit. Want de schaalvergroting in de containervaart vraagt om hoge productiviteit zowel aan de waterzijde als aan de landzijde. De productiviteitsverbeteringen en forse investeringen aan de waterzijde, zowel op de Euromax als op de Delta Terminal, worden door ECT dan ook gecombineerd met investeringen aan de landzijde, zoals verdergaande automatisering van de afhandeling van het wegvervoer. Het zijn echter de medewerkers die uiteindelijk het verschil maken. ECT zet daarnaast ook stevig in op spoor en binnenvaart om grote hoeveelheden containers efficiënt en duurzaam te kunnen af- en aanvoeren. Middels European Gateway Services biedt ECT samen met haar partners zelf diensten aan om gewenste modal splitverandering snel te kunnen realiseren.’

Allergrootste
De Euromax Terminal Rotterdam is gevestigd in de noordwesthoek van de Maasvlakte en is één van de modernste en duurzaamste containerterminals ter wereld. De exploitatie gebeurt door ECT in samenwerking met CKYH – The Green Alliance. Van alle containerterminals in Rotterdam ligt de Euromax Terminal Rotterdam het dichtst bij de haveningang. Dit maakt de terminal uitermate aantrekkelijk voor de allergrootste containerschepen.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter