Nieuw pontje op de Maas van Arcen naar Lottum

1909

Sinds kort vaart op de Maas tussen Arcen en Lottum een nieuw fiets- en voetveer. Het pontje is een initiatief van de Stichting Fiets- en Voetveer Arcen-Lottum.

Het nieuwe pontje zou in eerste instantie in april 2013 in de vaart komen, maar de Stichting wilde een pontje dat ging varen op zonne-energie en dat kostte meer tijd. Inmiddels is het pontje klaar, de schippers opgeleid en is begonnen met een beperkte dienstregeling. De vaste dienstregeling moet in de zomer van 2014 ingaan. Dan brengt het pontje fietsers en voetganger rechtstreeks van Lottum naar Nieuw pontje op de Maas van Arcen naar Lottumhet centrum van Arcen. De Arcense middenstand is dan ook medefinancier van het pontje.

Valse concurrentie
De financiering van het pontje eindigde overigens nog wel in een kleine rel. Zo kreeg de Stichting van de gemeenten Horst aan de Maas en Venlo bij elkaar 60.000 euro en van de en provincie Limburg 95.000 euro subsidie uit het Europese potje voor plattelandsubsidies.

Veerbedrijf Ton Pauwels, die de twee nabijgelegen veren van Arcen naar Broekhuizen en van Lomm naar Lottum exploiteert, was daar niet blij mee. Hij heeft voor zijn ponten nog nooit subsidie gekregen en spreekt dan ook van valse concurrentie.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter