Nieuw magazijn Poco Loco haalt duizenden trucks van de weg

1486
Voorheen waren er meer dan 25.000 vrachtwagenbewegingen per jaar nodig tussen de productie en de externe magazijnen. (Foto Poco Loco)

ROESELARE Het Belgische Poco Loco heeft vorig week een nieuw volautomatisch magazijn in gebruik genomen. Het magazijn zorgt ervoor dat er duizenden vrachtwagens minder tussen de fabriek en de magazijnen hoeven te rijden.

Levensmiddelenfabrikant Poco Loco maakt onder meer tortillawraps, tortillachips en dinner kits, kruidenmixes en salsa’s. Tot voor kort reden er meer dan 25.000 vrachtwagenbewegingen per jaar tussen de productie en de externe magazijnen. Door een groot deel van de stockage over te brengen van deze magazijnen naar de nieuwe site, zijn er minder vrachtwagens op de weg nodig en wordt de CO2-uitstoot verminderd.

‘Mexicaanse’ brug
Het volautomatische magazijn staat op een nieuwe site van zeven hectare tegenover de productiegebouwen. Het gebouw van 43 meter hoog met een grondoppervlakte van 15.000 m² biedt plaats 42.000 pallets. Beide gebouwen zijn verbonden via een brug van 100 meter lang. Via de transportbanen in de productiehallen en over de brug, worden niet alleen de grondstoffen vanuit het magazijn naar de productielijnen gebracht, maar ook de afgewerkte producten naar het magazijn.
Het nieuwe volautomatische magazijn kostte 40 miljoen euro.