Nieuw duurzaam pand Toyota Material Handling

789

Toyota Material Handling Nederland opende onlangs de deuren van een nieuw bedrijfspand in Ede. In aanwezigheid van een aantal genodigden, opende algemeen directeur Pank Hertsenberg en CEO Toyota Material Handling Europe Matthias Fischer samen symbolisch het pand door op een gong te slaan. Met deze handeling is de verhuizing naar het nieuwe duurzame pand aan de snelweg A12 afgerond.

Nieuw duurzaam pand Toyota Material HandlingDe bedrijfsruimte en kantoren zijn in beeld geïntegreerd, ingepakt in een voile van roodbruin, gecorrodeerd strekmetaal, dat tevens dienst doet als zonwering. Een megavenster van 75 x 10,5 m biedt een blik op de heftruckactiviteiten van Toyota Material Handling.

‘Het samenvoegen van al onze activiteiten op één locatie stelt ons in staat onze interne processen en de dienstverlening naar onze klanten nog verder te verbeteren. We leggen hiermee een duurzaam fundament voor verdere groei van Toyota Material Handling Nederland’, verklaart Pank Hertsenberg.
Alle operationele activiteiten zijn in een logische flow gepositioneerd. De processen die veel met elkaar te maken hebben, zijn dicht bij elkaar geplaatst.

Lichstraat
Binnen in de hal is veel daglicht beschikbaar voor de monteurs dankzij een lichtstraat aan de zijgevel van het gebouw. Vanuit de trappenhuizen en gangen zijn alle bedrijfsprocessen in de hal zichtbaar. De open, toegankelijke kantoorruimtes zijn ruim opgezet en voorzien van duurzaam, milieuvriendelijk bamboe vloeren. De sfeer warm, transparant en helder. Een prettige werkomgeving met veel daglicht, goede materialen en faciliteiten.

105 zonnepanelen
Op het dak van het pand zijn 105 zonnepanelen geplaatst die jaarlijks 21.000 kWh opleveren voor het opladen van heftruckbatterijen. Samen met drie batterijleveranciers wordt geëxperimenteerd met deze technologie. De toepassing is beschikbaar voor klanten. Een ander slimme duurzame oplossing is het gebruik van LED verlichting in de hal, verdeeld in zones en voorzien van bewegingsmelders. In combinatie met daglichtregelaars zorgt dit voor energiezuinige werkplekverlichting. Daarnaast geschiedt de verwarming van de hal met direct gestookte stralingspanelen aan het plafond. Een warmtepomp op basis van lucht-lucht zorgt voor verwarming en koeling van de kantoren.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter