Nieuw bod Vopak; vakbonden schorten acties per direct op

606

ROTTERDAM – De directie van het Rotterdamse tankopslagbedrijf Vopak heeft gisteravond een nieuw bod op tafel gelegd voor een cao en een sociaal pan voor de 650 werknemers. ‘Het lijkt een goed resultaat, maar de leden mogen het zeggen’, stellen vakbondsonderhandelaars Albert van Damme (CNV Vakmensen) en Ruud Wennekes (FNV Havens). ‘We gaan het volgende week neutraal voorleggen. Tot die tijd schorten we de acties op.’

Vopak verbetert opslagcapaciteit benzeen en pygasDe werknemers bij Vopak waren in actie voor een nieuwe cao en een goed sociaal plan. Onder het mom van modernisering wilde Vopak in de nieuwe cao tal van verslechteringen doorvoeren (bijvoorbeeld geen loonsverhoging voor iedereen, afbouw van de toeslagen, lagere overwerktoeslagen, minder compensatie voor werken op feestdagen).

Inzicht

‘Geen sociaal plan is geen optie. En we accepteren geen verslechteringen van arbeidsvoorwaarden. Dankzij de druk van actievoerende leden is Vopak kennelijk ook tot dat inzicht gekomen’, aldus de vakbondsonderhandelaars.

Het aanbod van Vopak houdt onder meer in dat er een sociaal plan komt. In de nieuwe cao komt geen onderscheid in inkomensverhogingen, wordt de feestdagentoeslag niet verslechterd, blijven de persoonlijke toeslagen grotendeels overeind en wordt er niet getornd aan de overwerkregeling voor operationele werknemers in dagdienst.

Leden beslissen

De vakbonden leggen het volledige aanbod in de loop van volgende week neutraal voor aan de leden. (Bron: CNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief