‘Niet achterover leunen bij bestrijding piraterij’

698

‘Er zijn minder kapingen en er worden minder zeelieden gegijzeld. Maar er is geen reden achterover te leunen. Piraten ontwikkelen nieuwe tactieken om marinepatrouilles te omzeilen. In de top van de piraterij zijn nog nauwelijks grote leiders opgepakt. En de voedingsbodem voor piraterij moet worden weggenomen.’

timmermansMinister Timmermans (Buitenlandse Zaken) zei dat in Dubai tijdens een anti-piraterijconferentie georganiseerd door de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten, Sheikh Abdullah al-Nahyan. Hij bedankte hem voor de belangrijke bijdrage van de VAE aan de bestrijding van piraterij.

Nederland leidt momenteel de operatie Atalanta van de Europese Unie en maakt ook deel uit van NAVO-operatie Ocean Shield. Nederland draagt ook bij aan het verbeteren van de vervolging en detentie van piraten in de regio en voorkomen dat jongeren in de piraterij terecht komen.

’s Morgens sprak Timmermans met Nederlandse bedrijven over economische ontwikkelingen in de VAE. Er zijn meer dan 250 Nederlandse bedrijven actief in de Emiraten. Timmermans bezichtigde ook een nieuw project van Van Oord, de aanleg van een schiereiland voor stedelijke ontwikkeling. Sinds 2001 legt Van Oord er eilanden aan zoals het bekende Palm Jumeirah in Dubai.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter