Niemand wil failliete Kruidenier Groep als geheel overnemen

624

De curator van de failliete Kruidenier Groep heeft niemand kunnen vinden die het bedrijf als geheel wil overnemen. De curator gaat nu proberen het bedrijf in onderdelen te verkopen.

‘We hebben de afgelopen dagen intensieve besprekingen gevoerd met diverse partijen in een poging de kernactiviteiten van Kruidenier Kruidenier Groep failliette kunnen doorstarten’, schrijft de curator. ‘Maar het gebrek aan afdoende voorraden alsmede de grote plotselinge uitstroom van klanten is er de oorzaak van dat met geen enkele partij tot overeenstemming is gekomen. De grootste partijen binnen de Foodservices branche waren zelfs niet eens bereid om aan de onderhandelingstafel te verschijnen omdat zij sinds eind vorige week al werden overspoeld door voormalige klanten van Kruidenier met verzoeken tot levering.’

Delen
Thans rest de curator geen andere keus dan de onderneming in delen te verkopen aan regionaal geïnteresseerde partijen. Naar inschatting kan daarmee slechts een klein deel van de activiteiten en daarmee een klein deel van werkgelegenheid worden gered. Het voltallige personeel is inmiddels ontslag aangezegd.  (Bron: DVDW Advocaten)

Volg TotaalTrans op Twitter