Neste Oil verlaat scheepvaart en verkoopt alle eigen schepen

723

Neste Oil wil al haar eigen schepen verkopen en wil de schepen in het vervolg gaan huren. De 320 personeelsleden gaan over naar de nieuwe eigenaar.

Volgens CEO Matti Lievonen van Neste Oil is de hoeveelheid lading die het bedrijf liet vervoeren door de schepen van Neste Shipping de laatste jaren gestaag afgenomen. ‘Vanwege de hoge kosten hebben we met Neste Shipping niet winstgevend kunnen concurreren op de internationale markt. Om voor de lange termijn de continuïteit van de onderneming in zijn Neste Oil verlaat scheepvaart en verkoopt alle eigen schepenhuidige vorm te kunnen garanderen, zouden aanzienlijke investeringen nodig zijn. Daardoor gaan we nu de scheepvaart verlaten en ons focussen onze kernactiviteiten, het ontwikkelen van schone oplossingen in het transport.’

Schepen verkopen
Als onderdeel van de herstructurering van het scheepvaartbedrijf, is Neste Oil van plan de vijf tankers Mastera, Futura, Neste , Kiisla en Suula en de drie sleepboten Ukko, Ahti en Esko te verkopen aan bedrijven die eigendom zijn van Finlands National Emergency Supply Agency en de Ilmarinen Mutual Pension Insurance Company. De schepen worden verkocht tegen de huidige marktwaarde. Neste Oil gaat de schepen via langetermijncontracten terug huren. De schepen blijven onder Finse vlag varen.

Neste Oil wil drie andere tankers, de Tempera, Purha en Jurmo, in een later stadium samen met haar 50% eigendom van de tankers Stena Poseidon , Palva en Stena Arctica verkopen. Deze zijn samen eigendom met de Stena Group uit Zweden.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter