Neele en VAT fuseren

681

Logistiek dienstverleners Neele Logistics en VAT Logistics gaan op gelijkwaardige basis fuseren. Beide Rotterdamse familiebedrijven bundelen de krachten om onder de nieuwe naam Neele-Vat Logistics gezamenlijk de toekomst in te gaan.

Neele-Vat Logistics wordt volgens de twee familiebedrijven een kerngezond familiebedrijf met meer dan 500 medewerkers, 20 vestigingen in 9 landen en een omzet van 230 miljoen euro per jaar. ‘De activiteiten van Neele Logistics en VAT Logistics vullen elkaar goed aan. Het nieuwe Neele-Vat Logistics kan als allround logistiek Neele en VAT fuserendienstverlener aan haar klanten een nog betere en bredere service bieden. Het Europees transport- en distributienetwerk worden verder versterkt, zowel qua aantal bestemmingen als frequenties. De schaalvergroting biedt ook ruimte voor het verder ontwikkelen van duurzame transportoplossingen voor klanten.’

Directie

De directie van Neele-Vat Logistics wordt gevormd door onder andere Ron Neele (58) en Cuno Vat (35). Hierbij gaat Ron Neele als algemeen directeur leiding geven aan de gehele onderneming. De continuïteit van het familiebedrijf wordt hiermee voor de langere termijn gegarandeerd. Huidig CEO van VAT Logistics, Ruud Vat (63) trekt zich bij het ingaan van de fusie terug uit de dagelijkse leiding. Hij blijft wel aan Neele-Vat Logistics verbonden en neemt plaats in de raad van advies.

Familiebedrijven

Neele Logistics is opgericht in 1966 en heeft negen vestigingen: in Rotterdam Hoogvliet, Botlek, Amsterdam, Coevorden, België, Polen, Roemenië, Rusland en Tsjechië. Neele Logistics telt circa 230 medewerkers.

VAT Logistics ontstond in zijn huidige vorm in 1975. Het bedrijf heeft elf vestigingen: in Rotterdam, Botlek, Maasvlakte, Zwijndrecht, Amsterdam, Schiphol, Duiven, China, Finland, Italië en Rusland. Bij VAT Logistics werken ruim 300 mensen.

De voorgenomen fusie wordt in oktober ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief