Nedpack onderzoekt inzet drones voor palletiseren van producten

624

Nedpack is een onderzoek begonnen naar de mogelijkheden om drones in te zetten voor het palletiseren van producten. Met behulp van deze vliegende robots kunnen fabrikanten van consumentenproducten een zeer compact, flexibel en schaalbaar palletiseerproces inrichten. Met deze ontwikkeling gaat Nedpack verder op de weg die eerder is ingeslagen door onder meer Amazon.com.

Na het gebruik van drones voor externe logistieke processen is het gebruik voor interne logistieke processen de volgende stap. Nedpack heeft een onderzoek opgestart naar de mogelijkheden daartoe. Daarbij Nedpack onderzoekt inzet drones voor palletiserendenkt de producent van componenten voor material handling systemen in eerste instantie aan het palletiseren van producten. Vanwege de beperkingen op het gebied van capaciteit en ergonomie is het inzetten van mensen voor het stapelen van producten op pallets voor de meeste fabrikanten van fast moving consumer goods allang geen optie meer. Met drones kunnen zij het palletiseerproces volledig automatiseren met behoud van de flexibilteit een schaalbaarheid die zo kenmerkend is voor de inzet van mensen.

Drones in- en uitschakelen
Palletiseren met drones heeft als groot voordeel dat het proces op elk moment kan worden heringericht zonder machines te verplaatsen of aan te passen. Het enige dat nodig is, is het veranderen van de coördinaten in de software die drones aanstuurt. Een ander voordeel is dat de capaciteit eenvoudig vergroot of verkleind kan worden door extra drones in- of uit te schakelen. Het is zelfs mogelijk om met één drone meerdere eindverpakkingslijnen te bedienen.

De grootste beperking is op vooralsnog het gewicht dat een drone aankan. Op dit moment wordt geëxperimenteerd met drones die producten van 2,3 kilogram kunnen tillen. De technologie ontwikkelt zich echter zo snel, dat binnen afzienbare tijd gewichten tot 10,0 kilogram tot de mogelijkheden behoren. (Bron: Nedpack)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter