Nederlandse trucker 24 jaar Engelse cel in voor drugssmokkel

915

drugs3LONDEN – De 53-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur Pieter M. uit Nijkerk moet in het Verenigd Koninkrijk 24 jaar de cel in voor drugssmokkel. Ook werden wapens gevonden in zijn truck.

drugs5De trucker werd aangehouden op de terminal van de kanaaltunnel. Hij wilde net met zijn truck de trein op toen hij werd gecontroleerd. Volgens eigen zeggen vervoerde hij meubels naar het Engelse Shropshire, maar in zijn truck vond de politie twee wapens, 600 kilo cannabis, zestig kilo amphetamine, vijftig liter vloeibare amphetamine, zes kilo cocaïne en een kilo MDMA.

Nederlandse video

M. vertelde de politie dat hij de trailer had opgepikt nadat hij was geladen en dat hij niet wist dat de drugs en wapens in de truck zaten. De National Crime Agency wist echter met videobeelden uit Nederland te achterhalen dat M. loog en wel degelijk al eerder over de trailer beschikte. Volgens Matt Rivers van de NCA was M. een drugs- en wapenrunner voor criminele organisaties in het Verenigd Koninkrijk. ‘En het onderzoek gaat verder. We onderzoeken nog welke personen verder met deze smokkel te maken hebben gehad.’ (Bron: NCA)

drugs4

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief