Nederlandse bedrijven niet meer welkom in Saudi-Arabië

695

Nederlandse bedrijven zijn niet langer welkom in Saudi-Arabië. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Riyad reageert hiermee op de stickeractie van Geert Wilders (PVV). Nederland handelt jaarlijks voor zes miljard euro met het land.

Nederlandse bedrijven niet meer welkom in Saudi-ArabiëNederlandse bedrijven komen volgens media in Saudi-Arabië niet langer meer in aanmerking voor opdrachten. Ook mogen bedrijven in het land geen goederen meer importeren uit Nederland.

‘Niet onder de indruk’
Wilders kwam enkele maanden geleden met de anti-islamstickers. Op de stickers staat de vlag van Saudi-Arabië met de tekst ‘de islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif’.  De Nederlandse regering distantieerde zich van de uitspraken van Wilders.
De PVV- leider zei eerder al niet onder de indruk te zijn van de dreiging van Saoedi-Arabië om handelsmaatregelen te nemen tegen Nederland naar aanleiding van zijn anti-islamsticker. ‘Saoedi-Arabië is een verschrikkelijk land dat Nederland zelf allang had moeten boycotten. Het land is een dictatuur die het woord vrijheid en democratie niet eens kan spellen. Wie denken ze dat ze zijn om een Nederlandse politicus de les te lezen? Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.’ (Bron: RTLZ)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief