Nederlandse Bank stemt in met fusie tussen efm en Oranje

698

De Nederlandse Bank heeft toestemming gegeven voor de fusie van de onderlinge scheepsverzekeraars efm en Oranje tot de efm Oranje Combinatie. De ledenvergaderingen van beide maatschappijen gaven 9 mei al hun goedkeuring aan de fusie per 1 juli.

Volgens beide partijen is de afgelopen jaren gebleken dat Vereniging Oranje en efm veel gemeen hebben. Beiden willen een goede service, lage premies en uitmuntende voorwaarden bieden aan hun leden. Verscherpte regelgeving en toenemende kosten hebben bij beide maatschappijen Nederlandse Bank stemt in met fusie tussen efm en Oranjetot de overtuiging geleid dat een fusie de beste oplossing is om dit ook in de toekomst te kunnen garanderen en verder te verbeteren.

Iedereen profiteert

Volgens EOC directeur Tom Boerema gaan alle leden en verzekerden profiteren van de nieuwe verbeterde EOC verzekeringsvoorwaarden en het merendeel daar bovenop nog van een verlaging van de premie. ‘Naast deze materiële zaken gaan de leden ook voordeel ervaren van de extra service van EOC expertise met een perfecte landelijke spreiding van onze experts. Samen met onze dochters ingenieursbureau Van Pelt, expertisebureau Bosdijk en Assumair assurantiën hebben wij samen alle (verzekerings) technische kennis in huis om onze leden terzijde te staan.’

Premieverlaging

Per fusiedatum wordt het EOC P&I risico bij de NNPC ondergebracht, wat voor de meeste leden nog een extra premievoordeel oplevert. Samen met een premieverlaging van 20% op de Scheepsrecht verzekeringen zijn dit voordelen die de klant direct gaat merken. Op de lange termijn wordt door de grotere omvang de gefuseerde maatschappij ook minder gevoelig voor externe ontwikkelingen wat de stabiliteit van de maatschappij en het premieniveau ten goede komt. Dit zonder concessies te doen aan de kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid voor alle verzekerden van groot tot klein.

Ideale fusiepartners

Naast het kantoor in Meppel heeft EOC een vestiging in Zwijndrecht om de leden en verzekerden optimaal van dienst te zijn. EOC directeur Ton van Dongen meent dat Oranje en efm door hun achtergrond (beide onderlinge waarborgmaatschappijen) ideale fusiepartners zijn. ‘Beiden zijn financieel solide, hebben eenzelfde filosofie ten aanzien van de rechtsvorm waarin een verzekeraar gedreven dient te worden, verschillen qua grootte en samenstelling niet veel en kennen een no-nonsense cultuur. EOC is echt van en voor de leden. We streven ernaar de beste onderlinge schepenverzekeraar te zijn met het beste totaalpakket aan scheepsverzekeringen en specialistische service.’ (Bron: efm/Oranje)

Bekijk alle foto’s in het oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief