Nederlands wegtransport verliest marktaandeel in Duitsland

471

Het Nederlandse wegtransport verliest steeds meer marktaandeel op de Duitse snelwegen. Het aandeel van het Nederlandse wegvervoer bedroeg in de eerste negen maanden van dit jaar 3,7 procent. Dat was vorig jaar nog 3,9 procent en in 2012 nog 4,1 procent.

Nederlands wegtransport verliest marktaandeel in DuitslandHet wegvervoer heeft in de eerste negen maanden van dit jaar 3,2 procent meer kilometers gemaakt op de Duitse wegen waar Maut wordt geheven. Dat blijkt uit de laatste Mautstatistieken van het Bundesamt für Güterverkehr (BAG). In de eerste drie kwartalen reden vrachtwagens boven de twaalf ton in totaal 21,1 miljard kilometers. Daarmee zit het aantal kilometers weer op het niveau van 2008.

Vierde plaats

In verdeling naar landen, hebben de Duitsers een aandeel van zestig procent in het wegvervoer. Daarna volgt Polen met ruim twaalf procent en Tsjechië met ruim vier procent. Het aandeel van het Nederlandse wegvervoer bedraagt 3,7 procent. Roemenië staat met 2,5 procent op de vijfde plaats. (Bron: BAG)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief