Nederlands binnenschip vaart op Duitse Hunte tegen spoorbrug

857

Een Nederlands binnenvaartschip is in de nacht van zaterdag op zondag tegen drie uur op de Hunte tegen de geleidewerken van de spoorbrug van Elsfleth gevaren. De schade bedraagt rond de 100.000 euro.

Nederlands binnenschip vaart op Hunte tegen spoorbrugHet binnenschip kwam met een lading materiaal voor de windmolenindustrie uit Brake en voer met bakboordszijde tegen het middelste geleidewerk. Door deze aanvaring werd het schip naar stuurboord gedreven en kwam het tegen het noordelijke geleidewerk aan. Over een lengte van 25 meter werd het geleidewerk beschadigd en vernield. Een woordvoerder van Deutsche Bahn schat de schade op ongeveer 100.000 euro.

Na de aanvaring gingen agenten van de Wasserschutzpolizei Brake de schade opnemen. Het schip liep geringe schade op, maar de agenten constateerden wel dat de schipper niet rond drie uur in de nacht had mogen varen. De schipper had bij het laden vertraging opgelopen en kon pas in de avond vertrekken. De schipper mocht volgens de politie echter niet na tien uur in de avond varen.

De Nederlandse binnenschipper kreeg een vaarverbod opgelegd en een proces verbaal voor het beschadigen van een bouwwerk en het overtreden van de vaartijdenwet. (Bron: Wasserschutzpolizei Brake/Wasser- und Schifffahrtsverwaltung des Bundes)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter