Nederlander brengt zand naar de woestijn

582

ROTTERDAM – De Nederlandse ondernemer Ben Agterberg heeft onlangs 300 containers vol zand geleverd aan sjeiks in Qatar. Niet alleen zand, maar een mix van kwaliteitszand, fibers en textiel voor de paardensport.

Nederlander brengt zand naar de woestijnEen paar weken geleden, werd Agterberg onverwacht uitgenodigd. ‘De hippische federatie van Qatar belde mij en betaalde een vliegticket  om over te komen.’, zegt de ondernemer.  ‘De hippische sport is groot in het Midden-Oosten en ze vroegen mij eens te kijken naar de rijbodems. Een week later kwam de federatie hier op bezoek. Ik ben erg nuchter, maar op dat moment was ik nogal verbaasd. Ik liet ze een wedstrijd zien, noemde een prijs en daarna kreeg ik de opdracht.’

Trots

Agterberg  zegt als Nederlandse ondernemer trots te zijn op de opdracht. ‘Het bodemmateriaal wordt in 300 containers  via de haven van Rotterdam verscheept. In totaal 6.000 kuub, goed voor een oppervlakte  van zeven voetbalvelden. Naast levering van materiaal, zijn er ook onderhoudscontracten afgesloten voor de komende jaren. De containers worden gelost in de haven van Doha in Qatar.’ (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief