Nederland herkozen in dagelijks bestuur van de IMO

508

Nederland is in Londen herkozen als lid van de Raad van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Met deze herverkiezing voor de periode 2014-2015 is Nederland verzekerd van een zetel in het dagelijks bestuur van dit agentschap van de Verenigde Naties.

Nederland herkozen in dagelijks bestuur van de IMODe IMO is verantwoordelijk voor internationale regelgeving op het vlak van maritieme veiligheid, beveiliging en bescherming van het zeemilieu. In de Internationale Maritieme Organisatie vertegenwoordigt Nederland de belangen van de Nederlandse scheepvaart, onze havens en het zeemilieu.

De 28e Algemene Vergadering van de IMO koos Nederland met 39 andere landen uit de 170 landen die partij zijn bij het IMO-Verdrag.

Aansturen
De Raad, die tweemaal per jaar bij elkaar komt, stuurt als een soort dagelijks bestuur de IMO aan. Naast de Assemblee met alle lidstaten en de Raad bestaat IMO uit vijf commissies die werkzaam zijn op het gebied van maritieme veiligheid, beveiliging, milieu, facilitatie, technische samenwerking en wetgeving.

De Raadszetel wordt de komende twee jaar worden bezet door functionarissen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De scheepvaartexpertise binnen Nederland en de duidelijke rol die Nederland als maritieme natie binnen IMO speelt hebben bijgedragen aan de herverkiezing. (Bron: Ministerie I&M)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter