Nederland en Polen tekenen spoorconvenant

802

Nederland en Polen hebben onlangs in het kader van het PIB-programma het Convenant Nederland – Polen Spoor getekend. Doel van het programma is het opzetten van een succesvol Nederlands transport- en logistieke cluster in Polen.

Het Partners for International Business (PIB) programma positioneert clusters van bedrijven op markten die kansrijk zijn voor Nederland. Polen behoort tot de lijst van 27 landen die Nederland als kansrijk ziet. Het Nederland en Polen tekenen spoorconvenantPIB-programma is het eerste programma dat in Polen wordt ontwikkeld.

Doel programma
Het tekenen van het nieuwe convenant moet spoorsamenwerking tussen Nederland en Polen vertserken. De verschillende activiteiten ontwikkeld voor de duur van het programma (2 jaar) zijn:
– Het verstevigen van mogelijkheden voor intermodaal transport;
– het realiseren van een zogenaamde ‘one-stop-shop’;
– het verhoging van de frequentie van de spoordiensten tussen Rotterdam en Poznan;
het optimaliseren van de terminalprocessen.

Daarnaast zullen ongeveer 10 Poolse managers een trainingsprogramma inclusief stage doorlopen. Dit in het kader van het Netherlands Management Training Program. Om de voortgang en het resultaat van de activiteiten te garanderen komt er een liaison in Polen.

Deelnemers
De deelnemende bedrijven aan dit programma zijn: ERS Railways, KNV, Panteia, ECT, Nijhof Wassink en Nijman Zeetank. Het Havenbedrijf Rotterdam, ProRail, ACM en de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) ondersteunen het programma.

Bron: Agentschap NL