Nederland en Polen samen ten strijde tegen malafide werkgevers

447

Nederland en Polen gaan nauwer samenwerken om schijnconstructies en malafide werkgevers aan te pakken en daarmee uitbuiting van werknemers tegen te gaan.
Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarvoor samen met de Poolse minister Kosiniak-Kamysz van Economie, Arbeid en Sociaal Beleid een verklaring ondertekend om de gegevensuitwisseling tussen de landen te verbeteren.

Minister Asscher onderzoekt verdringing op arbeidsmarktMinister Asscher hecht een groot belang aan de samenwerking met andere Europese landen om te bereiken dat voor Nederlandse en buitenlandse werknemers dezelfde arbeidsvoorwaarden gelden voor gelijk werk.

Roemenië en Bulgarije
Op 18 december ondertekenen de inspectie SZW en de Poolse inspectie een aanvullende overeenkomst. In die overeenkomst staat welke gegevens precies worden uitgewisseld.
In juli 2013 maakte de minister afspraken met Roemenië en Bulgarije om de samenwerking te versterken om uitbuiting van werknemers uit die landen in Nederland tegen te gaan.

Op 9 december bespreekt de minister de problemen rond arbeidsmigratie tijdens de Raad van Ministers van Sociale Zaken in Brussel.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter