NDL: ‘Twee derde logistieke contracten is Amerikaans’

747

Twee derde van de logistieke contracten waarvoor Nederland Distributieland (NDL) een bijdrage leverde, komt uit de Amerikaanse markt. Volgens NDL is het duidelijk dat Amerika de recessie achter zich heeft gelaten en zich weer richt op Europa.

NDL: ‘Twee derde logistieke contracten is Amerikaans'NDL maakte bekend dat ze het beste boekjaar had sinds vijf jaar. t De activiteiten van NDL resulteerden in de ladingstromen van 80 buitenlandse bedrijven waarvan er 17 een eigen vestiging in Nederland hebben opgezet. Bijna 80% van de projecten vallen in de sectoren Life Style, High Tech, Life Sciences en Chemicals.

880 fte’s
Het overgrote deel van de (63) is uitbesteed aan Nederlandse logistieke dienstverleners. De logistieke contractwaarde hiervan bedraagt 27 miljoen euro. Van de 17 buitenlandse bedrijven die in Nederland een eigen vestiging hebben opgezet, leveren de activiteiten Nederland een bijdrage aan directe logistieke werkgelegenheid van in totaal 880 fte’s en 34 miljoen euro aan directe investeringen.

Naast de puur logistieke contracten heeft NDL bemiddeld bij 14 contracten met overige dienstverleners (consultancy) en 12 contracten die te maken hebben met de vestiging van buitenlandse hoofdkantoren.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter