Nauwe samenwerking haven Zeebrugge en Japanse Nagoya

559

De haven van Zeebrugge heeft een partnership agreement getekend met de Japanse haven Nagoya. Al jaren onderhoudt Zeebrugge nauwe handelsrelaties met de Port of Nagoya. De handelscontacten ontstonden via Toyota Motor die in de stad Toyota City twaalf fabrieken heeft.

Nauwe samenwerking haven Zeebrugge en Japanse NagoyaZeebrugge is voor Toyota het belangrijkste distributieplatform in Europa. Nagoya is voor de kusthaven niet alleen een belangrijke haven voor de autoindustrie, maar ook voor de containerstromen (CMA CGM, Maersk Line).

Partnership agreement
De haven van Zeebrugge en Port of Nagoya zijn allebei overtuigd dat logistiek de belangrijkste sleutel is om de dienstverlening en de zorg voor de klant te optimaliseren. Gezien wereldhandel samengaat met maritiem transport en beide havens toegangspoorten zijn, de een in Europa, de andere in Japan, zien beide havens het als eens strategische taak om ervaringen, expertise met elkaar uit te wisselen. Ook moet het akkoord de handel tussen beide havens een duw in de rug geven.

Met dit akkoord treedt Zeebrugge toe tot het akkoord dat al bestaat tussen Nagoya en Antwerpen. In augustus wordt dit 25 jaar oude akkoord vernieuwd in aanwezigheid van de twee Vlaamse havens.
Nagoya is de tweede Japanse haven waarmee Zeebrugge een akkoord tekent. In 1999 tekende de kusthaven al een partnership met Hakata.

twitter