Nautilus wil overal in de wereld veilige ferry’s

641

Vakbond Nautilus International wil dat er één standaard komt voor de veiligheid van ferry’s. Daarmee moeten ongelukken zoals op de Filippijnen, waarbij 126 mensen omkwamen, niet meer kunnen gebeuren.

Nautilus wil overal veilige ferry’sDe 126 doden vielen bij een aanvaring tussen de veertig jaar oude ferry St Thomas of Aquinas en het vrachtschip Sulpicio Express 7. De aanvaring gebeurde in de nabije omgeving van de Filippijnse haven Cebu. De ferry zonk al na een paar minuten.

Stiefkindje
Volgens Nautilus is de aanvaring een voorbeeld van de verschillende regels voor veiligheid die worden gesteld aan ferry’s in de wereld. ‘Deze ferry had in Noord-Europa niet mogen varen’, zegt Mark Dickinson van Nautilus. ‘Het is schandalig dat de maritieme wereld het toestaat dat er verschillende regels worden gesteld voor de veiligheid van ferry’s. Passagiersvervoer is altijd al een beetje het stiefkindje geweest van de internationale regelgeving. Maar hoeveel van deze tragische ongelukken moeten nog gebeuren, voordat de internationale maritieme gemeenschap actie onderneemt?’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter