Natuurmonumenten: ‘Besluit Blankenburgtunnel jammer’

374

Natuurmonumenten is erg teleurgesteld dat de Tweede Kamer dinsdag geen rem heeft gezet op de aanleg van de Blankenburgtunnel. Moties van D66 en GroenLinks om geen definitieve besluiten te nemen over grote infrastructuurprojecten voordat er een ‘quick scan’ is uitgevoerd op basis van de werkelijke verkeersontwikkeling, haalden geen meerderheid in de Tweede Kamer.

Petitie tegen aanleg van Blankenburgtunnel (+ video)‘Gezien de trendbreuk in de verkeersgroei is het plan om de Blankenburgtunnel aan te leggen, achterhaald’, schrift de natuurorganisatie. ‘Het risico is groot dat er straks voor 1,1 miljard euro een weg wordt aangelegd die veel kapotmaakt (schade aan natuur, landschap en leefomgeving van 2 miljoen Randstedelingen) en niets oplevert.’

Ook een motie van de ChristenUnie om die schade te beperken door alsnog een echte tunnel aan te leggen (in plaats van een overkapping die een metershoog talud vormt zoals in de huidige plannen het geval is) haalde geen meerderheid.

Natuurmonumenten beraadt zich, met collega-natuur- en bewonersorganisaties, op wat zij gaat doen om deze schade te voorkomen. (Bron: Natuurmonumenten)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter