Nabuurs en Heinz bouwen nieuw distributiecentrum in Nijmegen

775

Logistiek dienstverlener Nabuurs en Heinz gaan een nieuw distributiecentrum van 40.000 vierkante meter bouwen op het Nijmeegse bedrijventerrein De Grift. Vanuit het dc gaan de Heinz-producten naar de Benelux, de Duitstalige landen en Scandinavië.

Heinz produceert onder meer ketchup in het Gelderse Elst voor heel Europa. Heinz maakt voor de distributie van de flessen ketchup naast het wegtransport inmiddels ook gebruik van de binnenvaart. Het nieuwe dc en de innige samenwerking tussen de bedrijven moet in 2017 en feit zijn. Vastgoedontwikkelaar Goodman wordt eigenaar van het dc.

Heinz voor logistiek in zee met Nabuurs en Wim BosmanBosman en Nabuurs

In januari van dit jaar bracht Heinz de warehousing en distributie activiteiten van 80.000 pallets voor de Duitstalige markten al onder in Nederland. Nabuurs Logistiek in Wijchen werd daarbij verantwoordelijk voor de opslag, Wim Bosman Forwarding voor de distributie.

Nabuurs en Bosman werken intensief samen om de klanten van H.J. Heinz op de Duitse markt te kunnen bedienen. Zo zijn er EDI connecties tussen de systemen opgezet en wordt optimaliseert Wim Bosman de distributieplanning alvorens te starten met de orderverzameling in het warehouse van Nabuurs. Na de orderverzameling distribueert Wim Bosman in Duitsland de producten.

Over water

Eind 2012 maakte Heinz bekend een deel van haar transportstromen naar het water te verplaatsen. Daarmee haalde het bedrijf 10.000 vrachtwagenbewegingen van de A15. Opmerkelijk is dat het gaat om zogeheten continentale containerstromen. Oftewel containerstromen die zowel hun herkomst als hun bestemming binnen Europa hebben. Vanwege de korte doorlooptijden werd voorheen niet snel aan de binnenvaart gedacht. Daar komt nu langzaam verandering in. (Bron: Heinz)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief