‘Na renovatie Coentunnel geen einde aan onveilige situaties’

378

EVO maakt zich zorgen over de situatie bij de Coentunnel. De verladersorganisatie constateert dat er ondanks een recente renovatie van de tunnel geen einde is gekomen aan onveilige situaties.

De tunnelbuizen van de Coentunnel moesten de afgelopen dagen meerdere keren worden afgesloten. Een van de oorzaken van de storingen zijn te hoge vrachtwagens die door de tunnel willen rijden.

Coentunnel vanaf woensdag dagenlang afgeslotenSchade

Als een te hoge vrachtwagen de tunnel nadert, geeft de hoogtedetectie een melding. Hierop gaan de verkeerslichten op rood en wordt de tunnel afgesloten totdat het te hoge voertuig is omgeleid.

De maximale hoogte voor voertuigen die door de Coentunnel willen, is 4 meter. Maar ondanks verkeersborden die dat aangeven, meet Rijkswaterstaat dagelijks een aantal aanmerkelijk hogere wagens. Deze veroorzaken afsluiting, files en ook schade.
Rijkswaterstaat zegt voertuigen te meten tot wel 4.30 meter, terwijl de maximum toegestane hoogte dus 4 meter is.

Doorstroming

Het sluiten van de tunnelbuizen schaadt niet alleen de doorstroming van het verkeer, maar leidt ook tot potentieel gevaarlijke situaties. Zo zouden sommige automobilisten zich ertoe laten verleiden om de vluchtstrook te gebruiken om al spookrijdend terug te keren.

EVO blijft met Rijkswaterstaat in gesprek over maatregelen die gevaarlijke situaties in de toekomst kunnen voorkomen. (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief