N35 van 1×2 naar 2×2 rijstroken

809

De N35 tussen Zwolle en Wijthmen wordt uitgebreid van 1×2 naar 2×2 rijstroken. De maximumsnelheid op dat traject gaat dan omhoog naar 100 km/u en er wordt een ongelijkvloerse aansluiting gerealiseerd. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft daarover overeenstemming bereikt met de regio en stelt geld beschikbaar om met de voorbereiding te kunnen beginnen.

Minister Schultz verlengt laad- en losbesluit binnenvaart met 2 jaarSchultz: ‘De N35 is een belangrijke verbinding tussen Zwolle en Twente, en hij wordt steeds drukker. Dat leidt tot problemen op het gebied van verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid. Het is goed dat we nu alles op alles gaan zetten om deze verbreding eind 2016 gerealiseerd te hebben.’

De minister heeft met provincie Overijssel en de gemeentes Zwolle en Dalfsen overeenstemming bereikt over de verbreding van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. In totaal is met de verbreding een bedrag van 47,8 miljoen euro gemoeid. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu draagt 18 miljoen euro bij. Het project was aanvankelijk uitgesteld tot 2018-2020, het streven is nu om in 2015 te starten met de weguitbreiding.