Müller neemt Lamberink Logistics & Warehousing over

671

Müller Fresh Food Logistics (MFFL) neemt de warehousing- en koeldistributie activiteiten over van Lamberink Logistics & Warehousing uit Hardenberg. De overname heeft volgens beide directies voor de medewerkers geen gevolgen. Zij gaan over naar MFFL.

‘Met deze overname verstevigt MFFL haar leidende positie binnen Nederland op gebied van koelvers logistiek’, aldus Jan Peter Müller, algemeen directeur van MFFL. De Transportgroep A. Müller Groep biedt werk aan circa 500 medewerkers.

Müller neemt Lamberink Logistics & Warehousing Hardenberg overDoorstart
In september 2012 nam Melk Transport Twente de activiteiten van het toenmalige Lamberink Transport over en maakte een doorstart onder de naam Lamberink Logistics & Warehousing. De afgelopen periode heeft de familie Engbers besloten dat zij haar activiteiten via Melk Transport Twente (MTT) als haar kernactiviteit ziet en dat zij dit middels het rijpen en opslaan van kaas in het ultramoderne magazijn van Lamberink in Hardenberg verder wil uitbreiden.

Naadloos
De overige warehouse- en distributie activiteiten van Lamberink Logistics & Warehousing sluiten naadloos aan bij de  kernactiviteiten van Müller Fresh Food Logistics, zijnde warehousing en distributie van koelverse levensmiddelen in de Benelux en Duitsland. Daarnaast is Müller Fresh Food Logistics via haar Europese partners uitstekend in staat om ook kleinere zendingen met een snelle doorlooptijd door geheel Europa te distribueren.

Müller Fresh Food Logistics
Müller Fresh Food Logistics is gespecialiseerd in warehousing en distributie van koelverse levensmiddelen. Zij belevert dagelijks alle grote retail DC’s, groothandel DC`s en het foodservice kanaal in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en de UK. Het familiebedrijf beschikt in Nederland over circa 35.000 m² koelmagazijnen in Holten en Kaatsheuvel. Voor de koeltransporten en de koeldistributie, beschikt MFFL over ca. 200 trekkende eenheden. Verdere uitbreiding van deze dienstverlening behoort tot de speerpunten voor de toekomst.

Lamberink Logistics & Warehousing
LLW is gespecialiseerd in warehousing en distributie van geconditioneerde levensmiddelen. Het hypermoderne warehouse in Hardenberg beschikt over alle faciliteiten voor het handelen van levensmiddelen op diverse temperaturen. LWW is o.a. ISO-, HACCP- en SKAL gecertificeerd. Het bedrijf biedt werk aan ruim 35 medewerkers. ‘Ik ben ervan overtuigd de overname van onze bedrijfsactiviteiten door Müller Fresh Food Logistics voor alle partijen toegevoegde waarde biedt in deze competitieve markt’, aldus Alfons Engbers, algemeen directeur van Lamberink Logistics & Warehousing en Melk Transport Twente.

Melk Transport Twente is de grootste RMO vervoerder van Nederland met een zeer innovatief wagenpark. Bijvoorbeeld vindt het bemonsteren van de melk volledig automatisch plaats middels een zelf ontwikkeld systeem. MTT werkt voor diverse zuivelbedrijven waaronder DOC kaas in Hoogeveen. MTT biedt werk aan ca. 150 chauffeurs. (Bron: MFFL)

Volg TotaalTrans op Twitter