MSC Oscar later in Rotterdam

1015

ROTTERDAM – Het grootste containerschip ter wereld, het MSC Oscar, komt vanwege een vertraging opgelopen in het Suezkanaal, een dag later aan in de Rotterdamse haven. De Oscar loopt nu niet maandag, maar dinsdag de Rotterdamse haven binnen.

mscoscarMet een lengte van 396 meter, een breedte van 59 meter, een diepgang van 16 meter en een capaciteit van 19.224 TEU (20-voetscontainers) is dit schip van het Zwitserse MSC (Mediterranean Shipping Company) officieel het grootste containerschip ter wereld sinds de tewaterlating in Daewoo’s Shipbuilding and Maritime Engineering (DSME) in Zuid Korea. Het schip heeft een prijskaartje van 140 miljoen dollar.

Meer

In de ware familie traditie is het schip genoemd naar de zoon van Diego Aponte, MSC’s President en CEO. Het vier voetbalvelden grote schip vaart in de zogenoemde ‘albatros’- service tussen Azië en Europa. MSC Oscar is niet alleen het allergrootste containerschip, maar levert door innovatieve motoren een bijdrage aan een duurzamere supply-chain. Hiervoor is ze uitgerust met een moderne, zuinige dieselmotor. De dubbel uitgevoerde romp zorgt voor extra rompsterkte. MSC brengt de komende twee jaar meer zusterschepen in de vaart.

MSC

Mediterranean Shipping Company SA is een private onderneming en de op één na grootste containerrederij ter wereld. Deze reder uit Zwitserland heeft 450 kantoren in 150 landen en meer dan 24,000 medewerkers. MSC bedient 315 havens op meer dat 200 diensten. Sinds een aantal jaren  arriveren ook in Rotterdam veel MSC containerschepen; circa tien tot vijftien per week. Vorig jaar sloeg het bedrijf hier meer dan één miljoen TEU over. Bij MSC Nederland werken circa 300 mensen op het kantoor aan de Westblaak, Rotterdam. Het kantoor bestaat in 2015 dertig jaar. In Hoofddorp heeft MSC ook een verkoopkantoor voor cruisereizen. Dit jaar arriveren voor het eerst in Rotterdam twee MSC cruiseschepen bij Cruiseport Rotterdam: MSC Splendida en MSC Orchestra. (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief