Ms Saketa slaat lek op de Rijn

697

Het ms Saketa is vrijdag rond kwart voor acht in de ochtend op de Rijn ter hoogte van Rüdesheim aan de grond gelopen en lek geslagen. De Saketa was in de dalvaart onderweg van Straatsburg naar Zoeterwoude.

Ten tijde van het aan de grond lopen stond de zoon van de schipper aan het roer. Hij heeft eveneens een groot vaarbewijs, maar is niet in Wasserschutzpolizei controleert tot 20 mei strengbezit van de benodigde papieren om op dit deel van de Rijn te varen. Vanwege het ontbreken van deze kennis stuurde de jongen bij Rijn-kmr 524,300 het schip het Rüdesheimer vaarwater. Bij het wisselen naar het Kemptener vaarwater, liet de jonge schipper het schip aan de grond lopen en sloeg de Saketa lek.

Sleep

Een andere binnenvaartschip wist de Saketa vrij te slepen en naar de loskade in Geisenheim te slepen. Daar pompte de brandweer het schip leeg. Duikers wisten het lek te dichten en onderzochten het schip op verdere lekkage. Het schip mocht vervolgens van de Duitse autoriteiten doorvaren naar de dichstbijzijnde werf. (Bron: Polizei)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief