Ms Linda met zout te zien in stationshal Rotterdam (+ video)

484

Het ms Linda is sinds kort te zien op het grote scherm 40 bij 4,5 meter in de stationshal van Rotterdam. Ms Linda is een van de schepen uit de zoutpendel van de NPRC die zout vervoert tussen Delfzijl en Rotterdam. Op de video wordt zout gelost in de Botlek.

Het scherm is een geschenk van het Havenbedrijf Rotterdam aan Rotterdam. Het doel is de haven en de bedrijvigheid nog zichtbaarder te maken voor de ruim 110.000 reizigers die dagelijks van en naar de Maasstad reizen. Hierin kan de binnenvaart uiteraard niet ontbreken. Het Bureau Voorlichting Binnenvaart heeft daarom in samenwerking met een productiebedrijf opnames verzorgd om de binnenvaart in beeld te brengen. Voorop stond om de diversiteit van de binnenvaart te tonen en daarbij het belang van de binnenvaart voor de haven te benadrukken.

Tot 20 maart
Naast de beelden van het ms Linda heeft het BVB diverse andere onderwerpen die de binnenvaart mooi in beeld brengen en de diverse takken van sport tonen. Dit zijn items over de duwvaart, een autoschip en een beunschip. Ook is er een tankvaartitem in de planning. Het item over het zoutschip Linda draait inmiddels op het scherm in het middagblok. Dit filmpje is tot en met 20 maart te zien. Elke seizoen worden weer andere films getoond, dus de andere items komen later dit jaar aan bod. (Bron: BVB)

Volg TotaalTrans op Twitter