MOL wil veiligste rederij ter wereld worden

428

Mitsui O.S.K. Lines (MOL) wil de veiligste rederij ter wereld worden. Daarvoor gaat president Koichi Muto samen met ander MOL-managers de schepen van de rederij bezoeken.  

Op de schepen gaan de managers informatie en meningen uitwisselen over manieren om incidenten voorkomen. De discussie aan boord richt zich op het verbeteren van het teamwork. Daarvoor wisselen vertegenwoordigers en bemanningsleden aan boord meningen uit over hoe u de kracht van het team verhoogd kan worden.

MOL wil veiligste rederij ter wereld wordenDe campagne moet ook de samenwerking tussen schepen en de kantoren aan de wal verbeteren.

MOL Comfort
Mitsui O.S.K. Lines was maanden geleden in het nieuws met het zinken van het containerschip MOL Comfort. De MOL Comfort brak maandag 17 juni op de Indische Oceaan onderweg van Singapore naar Jeddah. Het weer was slecht. Door nog onbekende oorzaak knakte het schip midscheeps en stroomde water binnen. De 26 bemanningsleden, 11 Russen, 1 Oekraïner en 14 Filippijnen, sprongen in de reddingsboten. Ze werden allemaal gered door passerende schepen. Het was volgens de rederij toen onmogelijk nog op eigen kracht verder te varen. Uiteindelijk zonk het schip ongeveer een maand later.

De MOL Comfort had een capaciteit van 7.041 teu. Het schip is in 2008 gebouwd en vaart onder de vlag van de Bahamas.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter