Gewonden bij aanvaring binnenvaartschip en plezierjacht

865

Bij een aanvaring tussen een binnenvaartschip en een plezierjacht op het Prinses Margrietkanaal in Friesland zijn twee gewonden gevallen. Het betreft een echtpaar van 64 en 67 jaar uit Lottum. De man en vrouw sloegen overboord en zijn in stabiele, maar kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het scheepvaartverkeer op het Prinses Margrietkanaal bij Grou was dinsdag tot 18 uur gestremd.

Eerst meldde de politie Friesland op Twitter (@polfryslan) nog dat er mogelijk een dode was gevallen. Later kwam de politie met het bericht dat niemand is overleden, maar dat er mogelijk wel meer slachtoffers zijn. Ook meldt de politie later dat er niet één, maar twee binnenvaartschepen bij de aanvaring zijn betrokken.

Gewonden bij aanvaring binnenvaartschip en plezierjachtHet binnenvaartschip en het plezierjacht zouden volgens de politie in aanvaring zijn gekomen op het Prinses Margrietkanaal naast de Ynte Lyte bij Grouw. ‘Gaat om water richting Pikmeer. Alle hulpdiensten zijn onderweg. Vermoedelijk zijn hierbij meerdere personen over boord geslagen en gewond geraakt. Hulpdiensten zijn bezig met het reanimeren van twee slachtoffers. De twee zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Het is onbekend of er meer slachtoffers zijn. Zoekactie naar mogelijke andere slachtoffers is volop aan de gang. Ook een helikopter van de politie zoekt mee. Duikers zijn gestopt met het zoeken naar slachtoffers. Het plezierjacht zit vast onder het binnenvaartschip. Het is te gevaarlijk. De hulpverlening houdt nog wel rekening met mogelijkheid dat er meer slachtoffers zijn. Rond 18 uur komt een kraanschip om het plezierjacht te bergen.’

Meer nieuws over de binnenvaart:
PvdA: ‘Bezuinigingen binnenvaart moeten andere invulling krijgen’
Tweede Kamer vergadert dinsdagavond over binnenvaart
RWS start bouw regelkraan op splitsing van Waal en Pannerdensch Kanaal
D66: ‘Kabinet laat binnenvaart kopje-onder gaan’
Elbe eind deze week vrij voor doorgaande scheepvaart