Moeilijk jaar voor chemievaart

571

LONDON – De vervoerders van chemicaliën over zee gaan dit jaar nog een moeilijk jaar tegemoet. Uit de Chemical Forecaster van onderzoeksbureau Drewry blijkt dat de chemievaart pas volgend jaar herstelt.

Moeilijk jaar voor chemievaartVanwege de mindere economische omstandigheden in Europa en China, daalde het vervoer van chemicaliën over zee vorig jaar nog met ruim één procent. ‘De onzekerheid over de economische vooruitzichten en de recente daling van de olieprijzen en de impact ervan op de plannen voor nieuwe petrochemische installaties op de korte termijn, beperken waarschijnlijk de groei van de handel in 2015’, merkt Nazneen Fatima van Drewry op.

Overcapaciteit

Fatima verwacht dat de prijzen in de chemievaart dit jaar lager uitkomen dan vorig jaar. Oorzaak is de overcapaciteit in de chemievaart. Vorig jaar groeide de vloot van chemicaliëntankers nog met 4,4 procent en voor dit jaar is al voor 10,2 miljoen dwt aan tankers besteld. Dat zorgt volgens Drewry voor een groei van de vloot met zeven procent.

Voor 2016 verwacht Drewry een aantrekkende markt met stijgende tarieven. (Bron: Drewry)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief