MobiliteitsCentrum transport breidt uit naar logistieke functies

671

Het MobiliteitsCentrum transport breidt haar dienstverlening in een pilot uit naar logistieke functies voor hoger opgeleiden. Als de pilotperiode tot en met eind september 2014 succesvol verloopt, kunnen werkgevers en werkzoekenden landelijk van deze bemiddeling gebruikmaken. De uitbreiding van de dienstverlening maakt onderdeel uit van het Sectorplan Transport en Logistiek.

De logistieke sector zit in de lift. Het aantal bedrijven neemt toe en de dienstverlening wordt complexer. Innovatie is de komende jaren cruciaal. Wil de sector meegaan met de (internationale) groei, dan is hoog opgeleid personeel essentieel. Dit is voor het MobiliteitsCentrum transport (MCt) aanleiding om haar dienstverlening uit te breiden naar wervingsactiviteiten voor logistiek middenkader- en managementpersoneel.

Pilot

Concreet gaat het om kandidaten en vacatures voor supervisors logistiek, teamleiders logistiek en managers logistiek. In eerste instantie in de regio’s mobiliteitscentrum(groot) Amsterdam, Zaanstreek, Rotterdam Rijnmond, Drechtsteden, Gorinchem, Breda, Tilburg en Moerdijk. Als de pilotperiode succesvol verloopt, kunnen werkgevers en werkzoekenden landelijk van deze bemiddeling gebruikmaken.

Duurzame arbeidsbemiddeling

Het MCt heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op het bemiddelen van vrachtwagenchauffeurs en kraanmachinisten. Sinds 2013 kunnen ook transport- en logistiek planners bij het MCt terecht. De adviseurs van het MCt kennen de sector Transport en Logistiek als geen ander en weten wat er speelt. Dankzij hun vakkundige begeleiding worden jaarlijks meer dan 500 werkzoekenden aan een nieuwe baan in de sector geholpen.

Vacatures aanmelden

Werkgevers die op zoek zijn naar een supervisor, teamleider of manager logistiek, kunnen vacatures melden via www.mobiliteitscentrumtransport.nl of telefonisch via 0900-4003003. Vervolgens gaat het MCt op zoek naar kandidaten die passen in het opgegeven profiel en worden kandidaten voorgedragen. Voor werkgevers die zijn aangesloten bij het opleidingsfonds voor de sector SOOB is de bemiddeling van het MCt geheel gratis.

Op zoek naar een baan

Werknemers die op zoek zijn naar een functie als supervisor, teamleider of manager logistiek, kunnen zich inschrijven via www.mobiliteitscentrumtransport.nl of telefonisch bij de adviseurs van het MCt via 0900-4003003. (Bron: VTL)

Bekijk alle foto’s in het oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief