Mittellandkanaal zeker tot eind volgende week gestremd

866

BERGFRIEDE – Het Mittellandkanaal blijft zeker tot het einde van volgende week tussen Rühen en Calvörde gestremd voor de binnenvaart. Kai Römer van het Wasser- und Schifffahrtsamtes Uelzen spreekt van een moeilijke berging en vindt het een hele prestatie als het schip eind volgende week is geborgen.

Mittellandkanaal tot eind volgende week gestremdOm het binnenvaartschip Rothensee te kunnen bergen is een drijvende kraan vanuit Nederland onderweg. De kraan komt begin volgende week op de plaats van de aanvaring aan. Daarna wordt met de voorbereidende werkzaamheden begonnen voor de berging. De verwachting is dat het schip eind volgende week naar een veilige haven kan worden gesleept.

Dwars in de vaargeul

Het binnenvaartschip zonk dinsdagavond op het Mittellandkanaal ter hoogte van km. 269 (Liegestelle Bergfriede). Het schip was geladen met 817 ton ijzer en kwam door een fout bij het afmeren dwars in de vaargeul terecht. Een ander schip kon het 67 meter lange binnenvaartschip niet ontwijken en raakte het in het midden, waarna de Rothensee zonk. Niemand raakte gewond, er loopt wel olie uit het schip.
Direct na de aanvaring werd het kanaal tussen Rühen en Calvörde gestremd. Bergers zijn tot donderdagavond druk geweest met het bergen van de lading.

Omvaren

BLN-Koninklijke Schuttevaer raadt schippers die overwegen om te varen via de Elbe en het Elbe-Seitenkanaal aan vooraf contact op te nemen met hun opdrachtgever en hun verzekeraar. Omvaren betekent 475 kilometer extra voor de binnenschipper. (Bron: WSA Uelzen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief