Ministerie en gemeenten investeren in veiligheid goederenspoor

795

DEN HAAG – Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), de gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht willen de veiligheid voor inwoners langs het spoor van die gemeenten verhogen. Zij treffen daarom extra maatregelen om de risico’s van het goederenvervoer per spoor verder te verkleinen. Hiertoe heeft secretaris-generaal Riedstra van IenM – namens  staatssecretaris Mansveld – in Den Haag een verklaring ondertekend met burgemeester Schrijer van Zwijndrecht en wethouder Mos van Dordrecht.

Ministerie en gemeenten investeren in veiligheid goederenspoorVolgens deze afspraken investeert IenM twaalf miljoen euro in aanvullende veiligheidsmaatregelen aan het spoor zelf. Met dit geld worden onder meer wissels aangepast of verwijderd en geleiders tussen de rails aangelegd om het risico op een botsing of ontsporing verder te verkleinen. Over vijf jaar zijn deze maatregelen gereed.

Sinds 2004

Dordrecht en Zwijndrecht werken sinds 2004 samen om de spoorveiligheid te verbeteren. In 2010 zijn de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn bijvoorbeeld bouwplannen aangepast aan de risicosituatie. Dordrecht en Zwijndrecht staan onder meer geen nieuwbouw meer toe binnen 30 meter aan weerszijden van de spoortracés. Binnen 200 meter aan weerszijden van die tracés komt geen nieuwbouw voor mensen die zich niet zelfstandig kunnen redden; zoals een verzorgingstehuis of een kinderopvang.
Alle maatregelen samen verhogen de veiligheid voor de inwoners van Dordrecht en Zwijndrecht langs een van de drukst bereden goederensporen in Nederland. (Bron: Ministerie I&M)

Nu ook vacatures op TotaalTrans. Plaats een vacature of bekijk ze nu!

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief