Minister ziet geen probleem in sluiten vrachtwagenparkeerplaats

743

Minister Schultz ziet geen enkel probleem in het sluiten van de grote en multifunctionele vrachtwagenparkeerplaats Traffic Port in Venlo naast de A67 ter hoogte van afslag Venlo-Blerick. Volgens Schultz zijn elders nog voldoende parkeerplaatsen te vinden.

Door de sluiting van TrafficPort verdwijnen volgens de minister honderd parkeerplaatsen. ‘Uit de monitoring van Rijkswaterstaat blijkt dat er in de nachtelijke uren op de particuliere Minister Schultz verlengt laad- en losbesluit binnenvaart met 2 jaarparkeerplaatsen langs de A67 (Hapert en Asten) nog ongeveer honderd betaalde en gratis parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Langs de A67 wordt sinds 1 april 2014 ter hoogte van Venlo met informatieborden doorverwezen naar deze twee parkeerplaatsen.’

‘Past niet meer
Rijkswaterstaat huurt het parkeerterrein sinds 2012 van TrafficPort in Venlo om meer parkeercapaciteit langs de A67 aan te bieden. ‘Maar TrafficPort heeft aangegeven het huurcontract niet meer te willen verlengen. Daarnaast past de huur van de parkeerplaats door Rijkswaterstaat niet meer in het transitiemodel SecureLane om de markt zelf initiatieven te laten ontwikkelen voor private vrachtwagenparkeerterreinen.’ (Bron: Tweede Kamer)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief