Minister wil wet aansprakelijkheid scheepswrakken aanpassen

733

Minister Schultz zegt niets verkeerds te hebben gedaanMinister Schultz van Infrastructuur en Milieu gaat onderzoeken of de internationale wet over aansprakelijkheid van scheepswrakken aangepast kan worden. Aanleiding is de tientallen miljoenen kostende berging van de Baltic Ace. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zei dit bij Radio Rijnmond.

Gisteren liet Rijkswaterstaat weten dat de eigenaar van de Baltic Ace afstand doet van het wrak. Hij moet nu geld storten in een fonds. Alle schuldeisers kunnen een beroep op dit fonds doen. Maar volgens Rijkswaterstaat zit er straks niet voldoende geld in het fonds. ‘Niet alleen wij moeten geld krijgen uit dat fonds, maar ook bijvoorbeeld de eigenaar van de auto’s.’
Schultz is hier niet blij en gaat met andere landen praten of de internationale regels aangepast kunnen worden.

De aanvaring
Op Sinterklaasavond 2012 vond er op ongeveer 65 kilometer buiten Goedereede een aanvaring plaats tussen de Baltic Ace en containerschip Corvus J. De Baltic Ace, beladen met ruim veertienhonderd auto’s, zonk direct. Van de 24 bemanningsleden overleefden 13 het ongeluk. Het wrak ligt in een druk bevaren route richting de Rotterdamse haven en vormt daarmee een gevaar voor de overige scheepvaart.

twitter