Minister vindt vorming BLN een grote stap, maar niet genoeg

672

Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN) is volgens minister Schultz een flinke stap voorwaarts, maar het is wat haar betreft nog niet genoeg. Ze ziet het liefst dat ook het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) toetreedt tot BLN.

‘Als we een beter perspectief willen voor de binnenvaart, dan moeten we in beweging komen’, zei de minister maandag op het startevent van BLN. ‘Initiatief nemen om ervoor te Minister: ‘Geen pot geld voor beperken wachttijden sluizen’zorgen dat er een gezonde toekomst is voor de modernste vloot van de wereld. En voorwaarde nummer één daarvoor is een sterke brancheorganisatie. Ik ben heel blij dat het u gelukt is om de BLN tot stand te brengen. U kwam van ver. Er waren ooit zo’n tien brancheorganisaties. Nu zijn er met BLN en CBRB nog twee grote.’

Flinke stap
De minister kwalificeerde de vorming van BLN als ‘een flinke stap voorwaarts’. ‘Maar ik zeg daar tegelijk bij dat ik blijf stimuleren dat er één grote brancheorganisatie komt. Want dat is en blijft de belangrijkste voorwaarde voor een betere toekomst. Niet voor niets was dit het belangrijkste advies van de Binnenvaartambassadeur in 2010. Zijn hoofdargument telt nog steeds. Met één brancheorganisatie kan de sector een sterke vuist maken, niet alleen naar andere partijen zoals de verladers, maar ook naar de politiek. Ook ík ben gebaat bij een goed georganiseerde sector die meedenkt. Het helpt mij – maar u ook –  bijvoorbeeld om het beleid uitvoerbaar te maken. Denk aan tal van lopende punten, bijvoorbeeld huisvuil-inzamelen, regelgeving op het gebied van LNG, standpunten voor EU-regelgeving.’ (Bron: Ministerie I&M)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter