Minister tekent voor bredere A1 tussen Apeldoorn-Zuid en Beekbergen

770

DEN HAAG – Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft het tracébesluit A1 Apeldoorn-Zuid – Beekbergen ondertekend. De drukte op de A1 vormt al jaren een knelpunt in de spits. Het traject tussen Apeldoorn-Zuid en Knooppunt Beekbergen wordt daarom verbreed. Met deze maatregel verbetert de doorstroming van het verkeer op de A1 ter hoogte van Apeldoorn aanzienlijk. De werkzaamheden starten in 2016.

Minister Schultz zegt niets verkeerds te hebben gedaan‘Met de verbreding van de A1 zal de doorstroming van het verkeer aanzienlijk verbeteren. We kunnen met extra rijstroken op de A1 het drukke vrachtverkeer sneller afwikkelen en geven tevens een impuls aan de bereikbaarheid van de regio.’

Extra rijstrook

Tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen wordt de A1 aan beide zijden uitgebreid met een extra rijstrook voor in- en uitvoegend verkeer. Daarnaast wordt er een viaduct aangelegd om verkeer van de A1 uit de richting Deventer sneller en veiliger te laten doorstromen naar de A50 richting Arnhem. Dit viaduct komt in de plaats van de huidige verbindingslus (klaverblad). Als gevolg hier van zijn er aanpassingen nodig aan de westzijde van de A50 waar het viaduct op de A50 uitkomt. Daar komt een extra rijstrook tussen het knooppunt Beekbergen en verzorgingsplaats de Brink.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief