Minister Schultz promoot zelfrijdende voertuigen bij BMW

716

DEN HAAG – Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft maandag BMW in München bezocht. Ze deed dat om het Europese beleid voor zelfrijdende auto’s een boost te geven.

Minister Schultz promoot zelfrijdende voertuigen bij BMWOnlangs maakte de minister bekend dat Nederland een proeftuin wordt voor zelfrijdende voertuigen, waaronder vrachtwagens. De ministerraad stemde in met aanpassing van de regels zodat grootschalige testen op de openbare weg met zelfrijdende auto’s en vrachtwagens mogelijk worden.

Voortrekkers

Het kabinet wil dat Nederland een voortrekkersrol krijgt bij de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen en systemen waarbij auto’s met elkaar en met verkeerscentrales communiceren. Nederland heeft geschikte infrastructuur en – met kennisinstellingen en de automotive-sector – de kennis in huis om proeven met zelfrijdende voertuigen te faciliteren.

TNO bereidt in samenwerking met onder andere DAF, het Havenbedrijf Rotterdam en Transport en Logistiek Nederland een test met autonoom rijdende vrachtwagens. Ook verkent de provincie Gelderland en Wageningen UR de mogelijkheden van zelfrijdende voertuigen in het gebied Foodvalley. (Bron: Ministerie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief