Minister ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkering

678

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ontving vandaag, en marge van de Nucleair Security Summit, de Indonesische vicepresident Boediono bij de Maeslantkering in Hoek van Holland. Beide landen willen intensiever samenwerken in watermanagement.

‘Deze stormvloedkering is niet alleen één van de meest innovatieve ter wereld. Met de voltooiing ervan waren de Deltawerken klaar’, meldt Schultz. ‘Het is daarmee een Minister Schultz ontvangt Indonesische vicepresident bij Maeslantkeringsymbool van onze eeuwenlange strijd tegen het water. Een strijd die nooit eindigt. Indonesie levert hetzelfde gevecht. Het is de perfecte plek om nieuwe mogelijkheden voor samenwerking te bespreken.’

Bedrijvenmissie
Minister Schultz reist van 31 maart tot en met 4 april met een bedrijvenmissie naar Indonesië. Het land heeft grote waterproblemen. Niet alleen zijn er zorgen over voldoende schoon drinkwater, aan de noordkust daalt de bodem zo´n 15 centimeter per jaar. Een enorme inspanning is nodig om de bevolking van Jakarta tegen overstromingen te beschermen. Nederland en Nederlandse bedrijven helpen daar graag bij. ‘Water biedt nieuwe kansen voor de versterking van de vriendschap tussen onze landen’, aldus Schultz. (Bron: Ministerie I&M)

Volg TotaalTrans op Twitter