Minister Schultz markeert start wegverbreding A12 Ede Grijsoord

1992

EDE – Het verkeer op de A12 tussen Ede en Grijsoord kan vanaf volgend jaar vlotter doorstromen. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft vanmiddag de start van de wegverbreding van dit stuk van de A12 gemarkeerd. De weg, nu nog nummer 9 op de fileranglijst, wordt verbreed van 2×2 naar 2×3 rijstroken.

Minister Schultz markeert start wegverbreding A12 Ede GrijsoordMinister Schultz onthulde in Wolfheze samen met de Gelderse gedeputeerde Conny Bieze en Hoofd Ingenieur Directeur Rijkswaterstaat, Joke Cuperus, een bouwbord om de start van de werkzaamheden te markeren. ‘De laatste jaren hebben we grote delen van de A12 en de A50 in deze regio verbreed en daarmee de bereikbaarheid van de regio verbeterd. Ook met de wegverbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord en de doortrekking van de A15 zorgen we er voor dat mensen en goederen vlotter op de plek van bestemming komen. Dat is goed voor de regio en goed voor de economie.’

Tweede helft 2016

Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord van 2×2 naar 2×3 rijstroken. De verwachting is dat de weggebruiker eind 2016 gebruik kan maken van de bredere snelweg.
De A12 Ede-Grijsoord ligt in de buurt van de Veluwe. Bij de wegverbreding houdt Rijkswaterstaat rekening met de waardevolle natuur. Zo wordt al het bos gecompenseerd en krijgen waardevolle planten een andere bestemming. (Bron: Ministerie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief