Minister pakt top-20 duurste files goederenvervoer aan

661

Minister Schultz van Haegen van infrastructuur en milieu pakt de komende jaren zestien trajecten aan uit de top-20 van duurste files voor het goederenvervoer. Dat zei Schultz woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

VID: ‘Mogelijk einde aan dalende trend filedruk’Tijdens een debat in de Tweede Kamer liet de minister weten gehoor te geven aan de wens van EVO en TLN om onverkort te blijven investeren in het oplossen van knelpunten op de Nederlandse wegen. Ze pakt dan ook zestien van de twintig knelpunten uit de wegwijzer aan.

Daarnaast zei de minister dat groeiverwachtingen van het verkeer in betere economische tijden er wat haar betreft aanleiding toe kunnen geven om het investeringsniveau van het Infrastructuurfonds weer op te voeren.

Economische Wegwijzer
Eerder deze week nam de minister de Economische Wegwijzer van het verladend en vervoerend bedrijfsleven in ontvangst uit handen van EVO-voorzitter Chris Bruggink en TLN-voorzitter Arthur van Dijk. De wegwijzer is een jaarlijks overzicht van de twintig duurste files voor het goederenvervoer. (Bron: EVO)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter