Minister onderzoekt uitbreiding controles op cabotage wegvervoer

755

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu gaat onderzoeken of buitenlandse vrachtwagenchauffeurs vaker gecontroleerd kunnen worden op het overtreden van de cabotageregels. Minister onderzoekt uitbreiding controles op cabotageHet onderzoek moet aan het einde van het jaar klaar zijn. Schultz zei dit tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer op vragen van Roelof Bisschop (SGP).

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) maakte maandag bekend veertien vrachtwagenchauffeurs een rijverbod te hebben opgelegd omdat ze de regels voor cabotage overtraden. Ze hadden al meer dan drie binnenlandse ritten achter de rug en mochten niet verder rijden.

ILT inspecteerde samen met de politie gedurende drie dagen vrachtwagens in het Rotterdams Havengebied naar overtredingen van de cabotageregels. Deze eerste controles waren gericht op het containervervoer op en rond de Maasvlakte. Behalve de veertien overtredingen, wordt ook in zestien gevallen nader onderzoek gedaan omdat in het verleden meer dan het toegestane aantal ritten was uitgevoerd.

Meer over cabotage in het wegvervoer:
Rijverboden bij controle op cabotage
TLN: ‘Blij met mogelijkheid handhaving cabotage’
Ook Tweede Kamer tegen verdere verruiming cabotage wegvervoer
Langzaamaanacties truckers op snelwegen
Europese expediteurs willen volledig vrije transportmarkt
Kallas overstag: ‘Huidige cabotageregels zijn er niet voor niks’
‘Hongaarse vrachtwagenchauffeur rijdt voor 1,60 euro per uur’

twitter