Minister investeert miljoenen in logistiek

669

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu investeert volgend jaar 3,3 miljoen euro in innovaties in de logistiek. In 2015 is dat 12,6 miljoen. De minister tekende hiervoor met bedrijven, kennisinstellingen en overheden het Nederlandse Kennis- en Innovatiecontract 2014-2015.

Minister investeert miljoenen in logistiekOnderdeel van het Innovatiecontract Logistiek is bedrijven slimmer gebruik te laten maken van alle vervoerswijzen, ook over water en spoor. De topsector Logistiek is begonnen met de corridor Rotterdam-Moerdijk-Tilburg. Op dit traject maken vervoerders gebruik van zogenaamd synchromodaal transport: een combinatie van vervoer over weg, spoor en water. Inmiddels bestaat in Nederland tien van dit soort corridors. ‘Het haalt veel vrachtwagens van de weg met bijbehorende positieve effecten voor de bereikbaarheid en CO2-uitstoot’, zegt Schultz.

Papierloos wegtransport
Een van de belangrijke nieuwe projecten van de topsector Logistiek richt zich op het papierloos wegtransport. In dit project wisselen logistieke bedrijven digitaal volgens vaste standaarden gegevens uit waardoor ze ladingen kunnen bundelen en retourritten kunnen combineren.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter