Minister Asscher onderzoekt verdringing op arbeidsmarkt

523

Minister Asscher onderzoekt verdringing op arbeidsmarktMinister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laat onderzoek doen naar verdringing op de Nederlandse arbeidsmarkt door de toestroom van arbeidsmigranten uit EU-landen. Onderdeel van dat onderzoek is het in kaart brengen van maatregelen om verdringing tegen te gaan.

Nederland kent relatief veel laag opgeleide arbeidsmigranten en weinig hoogopgeleide arbeidsmigranten. Asscher vindt dat die verhouding moet veranderen, onder meer omdat hoogopgeleide arbeidsmigranten meer kans maken succesvol mee te doen in onze samenleving. Asscher zei dit maandag, na afloop van een top over Europese migratie in Den Haag.

Wegvervoer
Deze week kwamen op een parkeerplaats in Vlaardingen tientallen chauffeurs bij elkaar om te praten over de overlast die Oost-Europese zouden veroorzaken. Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt (SP) nam een kijkje op zo’n parkeerplaats. Hij constateerde uitbuiting, inhumane leefomstandigheden en slechte staat van vrachtwagens. Volgens hem wordt Nederland transportland, Nederland transrotland. ‘De EU zorgt voor race naar het strontputje.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter