Minder schepen veroorzaken in Rotterdam minder ongevallen

696

ROTTERDAM – 2014 was voor de zeevaart in de Rotterdamse haven een zeer veilig jaar. In totaal vonden er twaalf ‘significante’ ongevallen plaats tijdens 75.000 scheepsreizen. Het ging voornamelijk om aanvaringen en twee scheepsbrandjes.

Minder schepen veroorzaken minder ongevallen in RotterdamHet aantal bezoeken van zeeschepen nam af van 29.448 naar 29.027, terwijl de overslag in Rotterdam toenam met één procent. Dit blijkt uit de nautische jaarcijfers die havenmeester René de Vries onlangs presenteerde aan de gemeente Rotterdam.

Uitzonderlijk

Nautisch gezien was 2014 een uitstekend jaar met enkele uitzonderlijke acties. Er moest worden opgetreden vanwege acties tegen noordpoololie; er vond actieve monitoring plaats op schepen uit ebola risicogebieden; in overleg met de binnenvaart kwam het Havenbedrijf met maatregelen voor het varend ontgassen en het handhaven van de maximale snelheid in enkele gebieden van de Rotterdamse haven. Ook werd de ‘Havenbeheersverordening’ aangepast zodat nu de scheepvaart in de Rotterdamse haven LNG (liquified natural gas, vloeibaar aardgas) kan bunkeren (tanken). (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief